Tekerlekli mobil araç üzerinde hareket eden vinçler çeşitlerine göre her türlü yükü kaldırabilir, taşıyabilir, İnşaat projeleri ya da kamu hizmetleri başta olmak üzere birçok sektörde farklı ihtiyaçlara cevap vererek kullanılmaktadır. Vinç çeşitlerinden biri olan teleskopik vinç ise zemine batan makinelerin çıkarılmasında ve diğer vinçler gibi çeşitli yüklerin kaldırılmasında kullanılır.

Teleskopik vinç uzun alanlarda bomları sayesinde uzayıp kısalabilir. Bu bom uzunlukları 10-40 metre arasında ya da daha uzun metrelerde olabilir. Teleskopik vinçler 10 ile 60 ton arasında kapasiteye sahiptir. Takviye amaçlı kullanılan ayakları sayesinde daha fazla yükleri kaldırma kapasiteleri de vardır. Ancak bu vinçler yumuşak zeminlere uygun değildir.

Fabrika, sanayi, tersane işleri gibi büyük işlerde teleskopik vinçler kolaylık sağlamaktadır. Satılık teleskopik mobil vinç almanın maliyeti oldukça fazladır. Bu sebeple kiralık teleskopik mobil vinç almak daha karlıdır. TTVinç 7/24 kiralık vinçte hizmet vererek ihtiyaçlarınıza zaman ve çözüm odaklı olarak profesyonel şekilde cevap verir.

Teleskopik Vinçlerin Sağladığı Kolaylıklar

-Bir yerden başka bir yere ulaşımları hızlıdır.

-Hareket esnasında çekici ya da römorka ihtiyaçları yoktur.

-Farklı aparatlar kullanılarak diğer iş makinelerini de çekebilirler.

Teleskopik Vinçlerde Teknik Bilgiler

-Boyut; Mobil vincin trafik düzeninde ki boyutlarını ayrıca çalışma durumunda vincin ayak açıklığı, bom yüksekliği, dönüş çapı bilgilerini kapsar.

-Ağırlık; Aks ve kanca ağırlığı gibi bilgileri içerir.

-Sürüş hızı; Vinç kaldırma-indirme hızı ve bom kaldırma hızlarını içeren bilgilerdir.

-Araba Kısmı; Destek ayakları, direksiyon, şanzıman, lastikler, akslar, şase, frenler ve vincin elektrik sistemini içeren teknik bilgilerdir.

-Vinç Kısmı (Üst Kısmı); Kanca grubu, bom grubu, kule dönüş sistemi, emniyet sistemi, vinç tahrik sistemi gibi teknik bilgileri kapsar.

Vinçler, her türlü yükü kaldırıp başka yere aktarma, yükleme ve boşaltma işlerinde kullanılır. Teleskopik vinç  ise genellikle zemine batmış  makinelerin kurtarılmasında ve yine diğer vinçler gibi çeşitli yüklerin kaldırılmasında kullanılır.

Arkasına ve önüne ekstra ilave edilen destek ayakları sayesinde daha ağır yükler kaldırabilir. Teleskopik vinçler bumları sayesinde uzayıp ve kısalabilen vinç çeşitleridir. Bu tür vinçlerin kapasiteleri 15 ve 55 ton arasındadır. Bum uzunlukları 10 ve 40 metre arasında ya da daha uzun metrelerde de olabilir. Kapasiteleri ise 10 ton ve 150 ton arasında değişmektedir. Pinyon dişli üzerinde 360 derece dönebilen çeşitleri vardır. Ancak 180 derecelik dönüş yapabilen teleskopik vinç çeşitleri daha çok tercih edilir.  

*Araba Kısmı Bilgileri: Şase, Destek ayakları, Motor, Şanzıman, Akslar, Lastikler, Direksiyon, Frenler, Elektrik sistemi bilgileridir.

 * Vinç Kısmı (üst kısım) Bilgileri: Şase, Motor, Vinç Tahrik Sistemi, Kanca gurubu, Bom gurubu, Kule dönüş sistemi, Emniyet Sistemi ve Devreleri , Jib Bom, gibi ekipman bi 19i leridir.

* Boyutlar:

a-Mobil vincin yol durumunda ,trafik düzenindeki boyutları

b-Çalışma durumundaki ayak açıklığı, bom yüksekliği, dönüş çapı, vb boyutları

* Ağırlıklar:

* Aks ağırlıkları

* Kanca ekipmanı ağırlıkları – Balast ağırlıkları

 * Hızlar:

*Araba Hızı: Yol durumunda ve yoldışı durumlardaki mobil vinç sürüş hızı b-Vinç Hızı: Kanca kaldırma indirme hızları, Kule dönüş hızı, Bom indirme kaldırma hızları gibi hızlardır.

Teleskopik vinçlerin dezavantajları ise maliyetleri yüksek, kamyonetin girebileceği yerlerde çalıştırılabilir, yumuşak topraklı arazilerde verimleri düşük olduğundan bu işlerde çalıştırılmaz, sürekli ve çok ağır işlerde kullanılması makine ve iş yükü bakımından olumsuz sonuçlar doğurabilir. Ttvinç olarak sizlere en doğru ve en kaliteli hizmeti vermemiz için lütfen bizimle iletişime geçin.

[Toplam:0    Ortalama:0/5]