Vinç, bir taşıma elemanına asılı olan yükü kaldıran ve çeşitli yönlere hareket ettiren kaldırma ve taşıma makinesidir. Oldukça donanım gerektiren modern mekanizmalara sahip olan ve kalite kontrolleri eksiksiz yapılan malzemelerden oluşan vinç sistemi, insanlara önemli derecede kolaylık sağlayan muazzam bir sistem olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye piyasasına 90’lı yıların başında giren vinçler, artık tüm ülkede oldukça fazla bir şekilde kullanılmaktadır. Vinçler kendi aralarında da oldukça fazla çeşide sahiptir.

Kullanıldığı her sektörde çok önemli bir görev üstlenen vinçler genellikle hareket kabiliyetlerine göre aşağıdaki gibi sınıflandırılır:

· Sabit vinçler
· Paletli vinçler
· Lastik tekerlekli vinçler
· Köprülü vinçler
· Monoray vinçler
· Kule vinçler

Vinçler, operatörlük belgesi olan uzman kişiler tarafından kullanılması gereken, inceliğini bilmediğiniz zaman oldukça tehlikeli bir iş dalıdır. Vinçlerin kiralanmasına karar verilmesi sürecinde onların kısa vadede acil bir sorunu çözmek için kullanılıyor olmaları ve bu yüzden de kiralama işlemlerine gerek duyulması yatmaktadır. Bu bakımdan vinç daima uygun fiyatlarla kiralanmaktadır. Ülkemizde vinçler, yapılacak iş profiline göre kiralanabilir ve ya satın alınabilir.  Kiralık ve satılık vinçler için https://ttvinc.com/ sitemizi ziyaret edin. Bu kararınızda her şeyden önce vincin, kaç metreden kaç ton kaldırılacağı hesabını yapmalı ve vinç + kamyon+ kasa yani vincin kapasitesini hesaplamalısınız. Satılık vinç alırken tespit etmeniz gereken birçok unsur vardır.

Satılık Vinç Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Vinçler markadan markaya göre farklılık gösterir. Yerli vinçler kısa mesafede ithal vinçlerle eşit performans gösterebilir. Ancak uzun mesafelerde performansı düşüktür. Avrupa CE standartlarına göre, vinç hem aşırı yüke karşı elektronik sistem korumalı hem de ayak pozisyonlara göre devirmeye karşı elektronik sistem korumalıdır. Türkiye de CE standardında ise yüke karşı elektronik sistem koruması zorunlu iken ayak pozisyonlarında devirmeye karşı elektronik sistem koruması zorunluluk göstermemekte. Vinç satın alırken kazaları asgariye indirmek için böyle bir donanım isteyebilirsiniz. Vinç alırken yerli vinç mi ya da ithal vinç mi almanız gerektiğini tespit ederken, diğer bir sorun olan sıfır vinç mi ikinci el bir vinç mi? hususunu da iyice düşünmelisiniz. Bu sorulara cevap vermenizde kolaylık sağlayacak analizlerde bulunabilirsiniz.

-Vinç almak için ayırdığınız bütçe; 45 ton metreye kadar olan ithal vinçlerin fiyatı yerli vinçlerden daha ucuzdur ya da aynıdır. 50 ton metre ve üstü yerli vinçlerin fiyatı ise daha ucuzdur. 90 metre ton olan vinçlerde bu fiyat iki katına kadar da çıkabilmekte.
– Uzun mesafelerde daha ağır yükler taşımanız söz konusu ise ithal vinçlerdeki donanım ve kapasite buna daha elverişlidir.
– Emniyet; ithal vinçler bütün emniyet unsurlarına sahiptir. Teknolojisi yerli vinçlere göre daha fazladır.
– Hacim; yerli vinçler daha hacimlidir. Yerli vinçlerde ana bom kaldırmak için iki silindir gerekirken ithal vinçler için bir silindir yeterlidir.

Sonuç olarak diyebiliriz ki;

-En başta da belirttiğim gibi yükünüzün ağırlığı, kaç metreden kaç ton koyup kaldıracağınız önemlidir.
-Kamyon modelini tespit etmelisiniz.
-Kısa mesafelerde en çok kaç ton taşıyacağınızı hesaplamalısınız.
Vinç almadan önce satılık vinçler hakkında detaylı bilgi ve satılık vinç fiyatları için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

[Toplam:0    Ortalama:0/5]